Menu
Sepetiniz

Hazımsızlığın sebepleri ve bitkisel tedavileri nelerdir

Dispepsi olarak da bilinen hazımsızlık, üst karın bölgenizdeki yanma hissini veya ağrıyı tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Şişkinlik, mide bulantısı, geğirme ve gaz gibi belirtiler genellikle bir şeyler yedikten veya içtikten sonra ortaya çıkar. Hazımsızlık, çok hızlı veya çok fazla yemek, baharatlı veya yağlı yiyecekler tüketmek, alkol veya kafein almak, sigara içmek, stres veya ülser, gastrit veya asit reflü gibi altta yatan bir gastrointestinal problem gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.


Hazımsızlığa yardımcı olabilecek bazı bitkisel tedaviler şunlardır:


Nane: Bu bitki, sindirim kaslarını gevşetebilen ve mide bulantısı ve hazımsızlığı yatıştırabilen antispazmodik bir etkiye sahiptir. Yemeklerden sonra nane çayı içebilir veya nane şekeri emebilirsiniz. Bununla birlikte, asit reflünüz varsa, semptomlarınızı kötüleştirebileceğinden naneden kaçının.

Papatya: Bu bitki, midedeki stresi ve iltihabı azaltabilen sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Papatya çayı içebilir veya karnınıza papatya yağı sürebilirsiniz. Ancak, papatya kanama riskini artırabileceğinden kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız dikkatli olun.

Zencefil: Bu baharat, midedeki ağrı ve iltihaplanmayı hafifletebilen anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Yemeğinize zencefil ekleyebilir veya zencefil çayı içebilirsiniz. Zencefil bulantı ve kusmaya da yardımcı olabilir.

İngiliz karbonatı : Bu yaygın ev malzemesi mide asidini nötralize edebilir ve hazımsızlığı, gazı ve mide ekşimesini hafifletebilir. Yarım çay kaşığı ingiliz karbonatı bir bardak suda eritebilir ve yemekten sonra iki saat içinde içebilirsiniz. Ancak, yan etkilere neden olabileceğinden karbonatı iki haftadan uzun süre kullanmayın veya önerilen dozu aşmayın.

Lütfen bunların tıbbi tavsiye olmadığını ve bu ilaçlardan herhangi birini denemeden veya diyetinizde veya yaşam tarzınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın. 

 


Yorumlar

Yorum Yaz

Derecelendirme Ver