Menu
Sepetiniz

Cilt kızarıklarının sebebleri nelerdir bitkisel tedavileri varmıdır


Kimyasallar, kumaşlar veya ciltle temas eden diğer malzemelerden kaynaklanan tahriş.

Cildi etkileyen bakteriler, virüsler, mantarlar veya parazitlerden kaynaklanan enfeksiyonlar.

Ciltte iltihaplanma ve kaşıntıya neden olan egzama, sedef hastalığı veya rosacea gibi enflamatuar durumlar.

Cildi ve diğer organları etkileyen lupus veya dermatomiyozit gibi otoimmün bozukluklar.

Cildin yapısını ve işlevini etkileyen iktiyozis veya epidermolizis bülloza gibi genetik bozukluklar.

Kaşıntı, kızarıklık, şişme veya ağrı gibi deri döküntülerinin semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek bazı bitkisel tedaviler vardır. Ancak bu ilaçlar tıbbi tavsiye ve tedavinin yerine geçmez ve kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Deri döküntülerine yardımcı olabilecek bitkisel tedavilerden bazıları şunlardır:


Aloe vera jeli: Bu, tahriş olmuş cildi yatıştırıp iyileştirebilen doğal bir nemlendirici ve anti-enflamatuar ajandır. Taze aloe vera jelini doğrudan etkilenen bölgeye uygulayabilir veya aloe vera içeren bir krem veya losyon kullanabilirsiniz.

Calendula: Bu, anti-enflamatuar, antiseptik ve yara iyileştirici özelliklere sahip bir çiçektir. Aynısefa yağı, kremi veya merhemini döküntüye uygulayabilir veya kurutulmuş aynısefa çiçeklerinden bir çay yapıp kompres olarak kullanabilirsiniz.

Papatya: Bu, cilt üzerinde anti-enflamatuar, antihistaminik ve yatıştırıcı etkileri olan bir bitkidir. Papatya çayı poşetlerini veya kurutulmuş papatya çiçeklerini isilik için kompres veya banyo yapmak için kullanabilirsiniz. Cilde uygulamak için papatya yağı veya kremi de kullanabilirsiniz.

Yulaf ezmesi: Bu, cilt üzerinde anti-enflamatuar, antioksidan ve nemlendirici etkileri olan bir tahıldır. İnce öğütülmüş yulaf ezmesi olan kolloidal yulaf ezmesini banyo yapmak veya isilik için bir macun yapmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca losyon veya krem gibi yulaf ezmesi bazlı ürünler de kullanabilirsiniz.

Çay ağacı yağı: Bu antibakteriyel, antifungal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip esansiyel bir yağdır. Döküntülere uygulamak için hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmiş çay ağacı yağı kullanabilirsiniz. Çay ağacı yağına alerjiniz olmadığından emin olmak için önce bir yama testi yapmalısınız.

Umarım bu bilgiler deri döküntülerinin nedenlerini ve olası bitkisel tedavilerini anlamanıza yardımcı olur. Döküntüleriniz iyileşmezse, kötüleşirse veya ateş, eklem ağrısı veya nefes almada zorluk gibi başka semptomlar eşlik ederse lütfen doktorunuza görünmeyi unutmayın.


Yorumlar

Yorum Yaz

Derecelendirme Ver