Menu
Sepetiniz

Diş temizliği bitkisel yöntemlerle nasıl sağlanır



Yağ çekme: Bu, bakteri ve plakları temizlemek için 15 ila 20 dakika boyunca ağzınızda yağ gezdirmeyi içeren bir Ayurveda tekniğidir. Bu amaçla hindistan cevizi veya susam yağı kullanabilirsiniz. Yağ çekme aynı zamanda dişlerinizi beyazlatır ve nefesinizi tazeler.


Kabartma tozu. Bu, dişlerinizdeki lekeleri ve plakları çıkarmaya yardımcı olabilecek doğal bir aşındırıcıdır. Karbonatı su veya hidrojen peroksit ile karıştırabilir ve dişlerinizi bununla fırçalayabilirsiniz. Karbonat ayrıca ağzınızdaki asitleri nötralize eder ve diş çürümesini önler.


Adaçayı: Antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir bitkidir. Adaçayını diş eti iltihabını tedavi etmeye ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilecek bir ağız gargarası yapmak için kullanabilirsiniz. Durulama yapmak için biraz su kaynatın ve taze veya kurutulmuş adaçayı yaprakları ekleyin. 10 dakika kaynamaya bırakın ve ardından süzün. Çözeltiyi günde iki ila üç kez ağzınızı çalkalamak için kullanın.


Yeşil çay: Bu, dişlerinizi bakteri ve çürüklerden koruyabilen antioksidanlar ve polifenoller içeren bir içecektir. Yeşil çay ayrıca iltihaplanmayı ve ağız kokusunu azaltır. Yeşil çayı düzenli olarak içebilir veya gargara olarak kullanabilirsiniz


Neem ve babul: Bunlar antimikrobiyal ve büzücü özelliklere sahip iki bitkidir. Dişlerinizi ve diş etlerinizi fırçalamak için neem ve babul dallarını kullanabilirsiniz. Bu dallar, ağız hijyenini korumaya ve diş çürümelerini önlemeye yardımcı olan antibakteriyel maddeler salgılar


Bunlar dişlerinizi ve diş etlerinizi temizlemenin doğal yollarından bazılarıdır. Bununla birlikte, dişlerinizi günde iki kez düzenli diş macunu ile fırçalamalı, her gün diş ipi kullanmalı ve kontrol ve temizlik için düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.



Yorumlar

Yorum Yaz

Derecelendirme Ver